Bindweefsel(cupping)massage

Bindweefselmassage wordt toegepast op de bindweefsellaag van het lichaam, dit is de laag die zich tussen de spieren en de huid bevindt. Bindweefselmassage is een reflexzonemassage, hierbij gaat men ervan uit dat er zich op het lichaam zones bevinden die in verbinding staan met alle klieren, organen en andere lichaamsdelen. Door deze zones te stimuleren, wordt ook het orgaan gestimuleerd en zullen blokkades verdwijnen.

Zo’n prikkel wordt gegeven door middel van verschillende massagetechnieken met de handen, of door gebruik te maken van speciale siliconen cups. De technieken kunnen variëren van lichte aanrakingen (oppervlakkige strijkingen) tot het rollen van de huid. Door deze massagegreep wordt de huid en het bindweefsel gestimuleerd. Daardoor neemt de doorbloeding van de huid toe en verbetert de staat van het bindweefsel. Op deze manier kunnen zogenaamde ‘verklevingen’ verminderen.

Voor welke problemen wordt het gebruikt?

Bindweefselmassage kan een positief effect hebben op verschillende klachten zoals hoofdpijn en migraine, buik en borstkas aandoeningen, maag en darm aandoeningen, doorbloedingsstoornissen, chronische verkoudheid, aandoeningen aan het bewegingsapparaat, gewrichtsproblemen en slapeloosheid. De technieken hebben een positief effect op een verslapte of slecht doorbloede huid en op cellulitis, striae en littekenweefsel.

De behandeling

Een bindweefselmassage wordt voorafgaande aan de behandeling concreet afgestemd met de klant. Duidelijk moet zijn of er klachten zijn en waar deze uit bestaan. Ook is in het intakegesprek aandacht voor de algehele lichamelijke conditie, het mentale welbevinden en medicijngebruik. Dit doet de masseur omdat bindweefselmassage van invloed kan zijn op eerdere operaties en oude of al langer bestaande klachten